Naar de startpagina
VerlanglijstAccountWagen
 • Home
 • /
 • Radiatoren
 • /
 • Thermostaatknoppen
 • Thermostaatknoppen

  Regel zelf eenvoudig de temperatuur en creëer jouw ideale binnenklimaat met onze geavanceerde thermostaatknoppen. Zo optimaliseer je comfort en bespaar je energie. In ons assortiment vind je diverse modellen voor ieder type verwarming.

  22 Producten
 • Online jouw thermostaatknop kopen

  Een kamertemperatuurregelaar is niet meer weg te denken als het gaat om een comfortabel binnenklimaat. In ons uitgebreide assortiment bestel je met een paar muisklikken online jouw favoriet. Ieder model heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Onze vakmensen adviseren je graag over het model dat het meest geschikt is voor jouw type verwarming en wensen.

  Relatie thermostaatknop en jouw radiator

  Een thermostaatknop fungeert als een regelaar tussen de temperatuurinstelling die je kiest en de daadwerkelijke warmteafgifte van het verwarmingsapparaat. Hierdoor creëer je een comfortabel en energie-efficiënt binnenklimaat. Deze handige uitvinding hebben we te danken aan een landgenoot, genaamd Cornelis Drebbel. Gedurende de jaren heeft de handige regelaar de nodige transformaties ondergaan in zowel het uiterlijk als de technologie. Denk aan strakke designs die kunnen worden bediend via een app op de telefoon of tablet. Handig, gebruiksvriendelijk en aan te passen aan jouw wensen.

  Hoe werkt een thermostaatknop en je verwarming?

  Een thermostaatknop werkt door de temperatuur van een ruimte te meten. Vervolgens past het verwarmingsapparaat de warmteafgifte continu aan om de gewenste temperatuur te behouden. Dit werkt als volgt:

  1. Instellen van de gewenste temperatuur: dit doe je met de thermostaatknop.
  2. Temperatuurmeting: de thermostaatknop bevat een temperatuursensor die de huidige temperatuur van de ruimte meet.
  3. Vergelijking van temperaturen: de thermostaatknop vergelijkt de ingestelde temperatuur met de gemeten, huidige temperatuur.
  4. Warmteafgifte aanpassen: als de gemeten temperatuur lager is dan de ingestelde temperatuur, opent de thermostaatknop een klep in het verwarmingsapparaat. Vervolgens kan warm water of lucht circuleren en de ruimte opwarmen. Als de gemeten temperatuur de ingestelde temperatuur nadert of overschrijdt, sluit de klep of vermindert deze de toevoer van warmte om de ruimte niet te oververhitten.
  5. Herhaling van de cyclus: de thermostaatknop blijft de temperatuur meten en vergelijken, en past de warmteafgifte voortdurend aan om de gewenste temperatuur te handhaven.

  Slimme thermostaatknoppen kunnen ook extra functies hebben. Denk hierbij aan timers om de temperatuur op verschillende tijdstippen van de dag aan te passen. Of programmakeuzes voor weekdagen en weekends. Er zijn zelfs mogelijkheden die zich aanpassen aan je gedrag en voorkeuren. Onze vakmensen vertellen je er graag alles over.

  Voordelen slimme thermostaatknop

  Door een slimme thermostaatknop kan jij genieten van de gewenste temperatuur wanneer jij dit wilt. Daarnaast kan je energie besparen en je kosten per maand verlagen door deze knop slim in te stellen. Zo zorg je met een modulerende kamerthermostaat voor een gelijkmatige verwarming en ben je verzekerd van een efficiënt verwarmingssysteem.

  Let op bij Opentherm kamerthermostaat

  Opentherm is de communicatie tussen de kamerthermostaat en de CV-ketel. Via Opentherm kan je verschillende apparaten met elkaar laten samenwerken. Maar let op: beide apparaten moeten over de eigenschap Opentherm beschikken. Zo niet, dan zal er geen communicatie plaatsvinden tussen de ketel en de kamerregelaar. In de bijgeleverde handleiding kan je zien of jouw ketel beschikt over een Opentherm-protocol. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met onze vakmensen.

  Onze favorieten op een rijtje

  Onze best verkopende kamerthermostaten zijn:

  • Google Nest
  • Ferroli Connect
  • Lamborghini Thermostat
  • Watts
  • Honeywell
  • Danfoss

  Wil je meer weten over wat de beste thermostaatknop is voor jouw verwarmingssysteem en wensen? Kom dan langs in onze showroom. We laten graag aan je zien welke mogelijkheden er allemaal zijn.