Paneelradiator
De paneelradiator is het meest gekozen radiatormodel in Nederland. En dit begrijpen wij heel goed want met zijn hoge warmteafgifte is deze verwarming ideaal. In ons grote assortiment vind je stijlvolle, energiezuinige en duurzame modellen die passen in iedere ruimte in jouw huis.
Online eenvoudig en snel jouw A-merk paneelradiator kopen
Radiatorendiscounter biedt jou de perfecte A-merk radiatoren voor iedere ruimte in huis tegen een scherpe prijs. In ons aanbod plaatradiatoren, en andere naam voor paneelradiatoren, vind je diverse modellen met stuk voor stuk unieke eigenschappen, afmetingen en voordelen. Zo bestel je bij ons eenvoudig online de juiste radiator die aansluit bij jouw wensen.
Wat is een paneelradiator?
Een paneelradiator is een type verwarming die bestaat uit meerdere stalen panelen. Deze heeft een rechthoekige vorm met vaak de bekende geribbelde voorplaat. Deze verwarming wordt traditioneel via de zijkant aangesloten. Deze radiator is opgebouwd uit platen en lamellen. Hoe meer platen en lamellen, hoe hoger de warmteafgifte. De hoeveelheid lamellen en platen worden ook wel types genoemd. Hieronder zie je de verschillende types:
Het is belangrijk om bij je aanschaf te bepalen hoeveel wattage je nodig hebt om de gewenste ruimte te verwarmen. Dit kun je eenvoudig doen met onze handige rekentool. Wil je graag ons advies? Dat kan! Onze vakmensen denken graag met je mee over alle mogelijkheden die er zijn.
5 voordelen van de plaatradiator
We hebben ze voor je op een rijtje gezet:
- Efficiënte warmteafgifte: het grote oppervlak aan convectielamellen levert een snelle en gelijkmatige warmteafgifte. Dit zorgt voor een comfortabel en consistent binnenklimaat.
- Snelle opwarmtijd: hierdoor kan je in korte tijd genieten van een warme ruimte. Een radiatorenpaneel bereikt snel de gewenste temperatuur, waardoor jij energie kan besparen.
- Ruimtebesparend ontwerp: deze radiatoren hebben een slank en compact ontwerp, waardoor ze weinig ruimte innemen aan de muur. Zo kan jij deze eenvoudig installeren in kleine ruimtes of kamers met beperkte wandruimte. Dit maakt ze geschikt voor iedere ruimte en woning.
- Flexibiliteit in installatie: paneelradiatoren kunnen zowel horizontaal als verticaal worden geïnstalleerd, afhankelijk van de beschikbare ruimte en de indeling van de kamer. Dit biedt flexibiliteit bij het plaatsen en maakt het mogelijk om deze verwarming optimaal af te stemmen op de specifieke behoeften van de ruimte.
- Stijlvol: deze radiatoren hebben een strak en eigentijds ontwerp dat goed past bij verschillende interieurs. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor je kan kiezen voor een radiator die past bij de stijl van je ruimte.
Radiatorenpaneel afgestemd op jouw wensen
Paneelradiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, modellen en designs. Welke paneelverwarming het beste aansluit op jouw woonwensen, hangt af van een aantal factoren:
- wattage
- afmeting
- plaats van de radiator
- design
- warmtebron
Van de bovenstaande factoren is de wattage het belangrijkste. Vervolgens kan je kiezen voor een horizontale of verticale variant. En wil je liever de klassieke geribbelde voorplaat of toch liever een vlakke designradiator? Ook heb je de mogelijkheid om een specifieke kleur te kiezen, zodat deze radiator helemaal past in jouw interieur.
Duurzaam en energiezuinig advies
Een radiatorenpaneel is een zeer efficiënte verwarmingsoptie. Hierdoor verwarm je een ruimte op een energiezuinige en duurzame manier. Zo geniet je van een comfortabele binnentemperatuur en een lage energierekening. Wil je nog meer advies van onze vakmensen over duurzame en energiezuinige opties voor een optimaal woonklimaat? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij vertellen je graag alles over onze cv-ketels, boilers, airconditioning en natuurlijk ook over jouw favoriete paneelradiator.
Veelgestelde vragen paneelradiatoren
Hoe werkt een paneelradiator?
Convectie en stralingswarmte
Paneelradiatoren werken op basis van convectie en stralingswarmte. Het verwarmde water stroomt door de panelen, waardoor de panelen warmte afgeven aan de omgeving. De warme lucht stijgt op en creëert een natuurlijke convectiestroom die de ruimte verwarmt. Daarnaast straalt de warmte ook direct vanaf de panelen de ruimte in.
Ideaal
Vanwege de efficiënte werking van deze radiator is deze ideaal voor iedere ruimte in huis. In ons aanbod vind je een groot assortiment modellen zodat je altijd de juiste verwarming vindt die perfect aansluit bij jouw wensen.
Kan je een paneelradiator plaatsen in de badkamer?
Ja
Je hebt de mogelijkheid om een paneelradiator te plaatsen in de badkamer. Er bestaat wel een grotere kans dat de verwarming eerder kan gaan roesten. Dit heeft te maken met het hoge vochtgehalte in een badkamer. Je kan dan voor de Henrad Galva kiezen. Deze heeft een speciale coating die roesten tegengaat.
Zijn paneelradiatoren geschikt voor alle soorten verwarmingssystemen?
Meeste
Paneelradiatoren zijn over het algemeen geschikt voor de meeste centrale verwarmingssystemen die warm water gebruiken, zoals een cv-ketel. Ze kunnen worden aangesloten op systemen die werken op basis van gas, olie, elektriciteit of hernieuwbare energiebronnen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de radiator aansluit op de door jouw gekozen warmtebron en om de juiste aansluitingen en radiatorkranen te gebruiken. Advies nodig? Vraag het onze vakmensen. Zij kijken graag samen met jou naar alle mogelijkheden die er zijn.
Zijn paneelradiatoren duurzaam?
Ja
Hier zijn enkele redenen waarom:
- Materialen: paneelradiatoren zijn gemaakt van hoogwaardig staal. Dit is een duurzaam en robuust materiaal dat bestand is tegen slijtage en corrosie. Hierdoor gaan deze radiatoren lang mee en blijven ze gedurende vele jaren in goede staat.
- Energie-efficiëntie: vanwege hun grote verwarmingsoppervlak en convectielamellen zorgen ze voor een snelle en gelijkmatige warmteafgifte. Hierdoor is je energieverbruik en daarmee je energierekening lager.
- Herbruikbaarheid: paneelradiatoren kan je vrij eenvoudig demonteren en hergebruiken.
Hebben paneelradiatoren onderhoud nodig?
Ja
We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet:
- Verwijder regelmatig stof en vuil van je radiator. Gebruik hiervoor een zachte doek of speciale verwarmingsborstel. Vermijd het gebruik van schurende of chemische reinigingsmiddelen die de afwerking van de radiator kunnen beschadigen.
- Controleer regelmatig op eventuele lekkages bij de aansluitingen en kleppen van de radiator. Als je waterdruppels opmerkt of vochtige plekken rondom de radiator, is er mogelijk sprake van een lekkage. Het is belangrijk om eventuele lekkages onmiddellijk te laten repareren om waterschade te voorkomen en de efficiëntie van de radiator te behouden.
- Ontlucht je radiator om de zoveel tijd. Zo verwijder je de luchtbellen uit je plaatradiator en kan deze optimaal verwarmen. Luchtbellen kunnen namelijk de efficiëntie van je radiator verminderen. Raadpleeg de handleiding van de door jou gekozen radiator om de juiste ontluchtingsprocedure te volgen. Of vraag een van onze vakmensen om advies.