Naar de startpagina
VerlanglijstAccountWagen
 • Home
 • /
 • CV-ketels
 • /
 • Elektrische CV-ketels
 • Elektrische CV-ketel

  Onze elektrische CV-ketels zijn betrouwbaar, geluidsarm en gemakkelijk te installeren. Ze bieden een duurzaam alternatief voor gasgestookte systemen. Zo geniet je van een comfortabel binnenklimaat zonder CO2-uitstoot in jouw huis.

  0 Producten
  Geen producten gevonden.

  Elektrische CV-ketels eenvoudig online kopen

  Elektrische CV-ketels worden gezien als de toekomst voor verwarmingsketels. Want het streven is dat alle huishoudens in Nederland over een paar jaar van het gas af zijn. Dan kan dit type CV-ketel zeer interessant voor je zijn. In ons assortiment vind je verschillende modellen. Daarnaast vind je bij ons alles voor een comfortabel thuisklimaat, zoals radiatoren, vloerverwarming, airconditioning, boilers en waterontharders. Wil je graag ons advies voor jouw situatie? Bel dan met onze vakexperts. Zij leggen je graag alle mogelijkheden uit.

  Hoe werkt een elektrische CV-ketel?

  Een elektrische CV-ketel werkt op basis van elektriciteit en heeft geen verbrandingsproces zoals een gasgestookte CV-ketel. Het water in de CV-ketel wordt verwarmd met verwarmingselementen die zijn gemaakt van elektrisch geleidend materiaal. De gegenereerde warmte wordt zo via een warmtewisselaar overgedragen. Dit wordt aangestuurd door een regelsysteem dat je kunt afstemmen op jouw persoonlijke warmtebehoefte.

  Is jouw huis klaar voor een elektrische verwarmingsketel?

  Nog niet alle huizen en daarbij behorende netwerkaansluitingen zijn geschikt om helemaal zonder gas te verwarmen. Daarom is het belangrijk om voordat je een elektrische CV-ketel wilt aanschaffen, te controleren bij jouw energienetwerkbeheerder of deze manier van verwarmen mogelijk is. Je hebt namelijk een 3-fase-aansluiting nodig met zekering, 3 x 35 ampère. Belangrijk dus om zeker te weten dat jouw huis klaar is voor een elektrische CV-ketel.

  Voor en nadelen op een rijtje

  We delen de voors en tegens van deze manier van verwarmen graag met je. Zo kun jij de juiste keuze maken voor een optimaal binnenklimaat. Natuurlijk adviseren onze vakmensen je graag wanneer je hier vragen over hebt.

  Voordelen van een elektrische CV-ketel:

  1. Milieuvriendelijk: Elektrische CV-ketels stoten geen directe CO2-emissies uit. Ze maken namelijk geen gebruik van fossiele brandstoffen zoals gas of olie. Dit draagt bij aan het verminderen van de impact op klimaatverandering.
  2. Efficiëntie: Elektrische CV-ketels hebben over het algemeen een hoge energie-efficiëntie. Ze kunnen hun energie direct omzetten in warmte, zonder verlies door verbranding of transport van warmte.
  3. Geen rookgasafvoer nodig: Elektrische CV-ketels hebben geen rookgasafvoer nodig, omdat er geen verbrandingsproces plaatsvindt. Dit maakt de installatie eenvoudig en flexibel. Daarnaast zorgt dit ervoor dat deze zeer onderhoudsvriendelijk zijn.
  4. Geluidloos: Elektrische CV-ketels zijn over het algemeen stil in gebruik, omdat er geen verbrandingsgeluiden zijn zoals bij gasgestookte ketels.

  Nadelen van een elektrische CV-ketel:

  1. Hogere energiekosten: Elektriciteit is vaak duurder dan gas, waardoor het gebruik van een elektrische CV-ketel kan leiden tot hogere energiekosten.
  2. Afhankelijkheid van het elektriciteitsnet: Elektrische CV-ketels zijn afhankelijk van een betrouwbare elektriciteitsvoorziening. Controleer dit voordat je de ketel koopt bij je netwerkbeheerder.
  3. Beperkte warmteafgifte: Elektrische CV-ketels hebben meestal een beperkte capaciteit voor warmteafgifte in vergelijking met gasgestookte ketels. Dit kan problematisch zijn in woningen met een hoog warmteverlies of een grote warmtebehoefte.

  Kosten waar je rekening mee moet houden

  De kosten van een elektrische CV-ketel variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het vermogen, de installatiekosten en eventuele extra functies. De prijs tussen een elektrische CV-ketel en een gewone CV-ketel verschilt minimaal. Maar bij de installatie is het belangrijk om je goed te laten adviseren over de mogelijkheden en de bijbehorende kosten. Ook de elektriciteitskosten kunnen invloed hebben op jouw keuze. Wil je hier graag meer over weten? Bel dan met onze klantenservice. Zij denken graag met je mee in alle mogelijkheden die er zijn met elektrische CV-ketels.

  Veelgestelde vragen elektrische CV ketel

  Heeft een elektrische CV-ketel veel onderhoud nodig?

  Wat is beter: een elektrische CV-ketel of een warmtepomp?

  Is een elektrische CV-ketel zuiniger dan een gewone CV-ketel?

  Is een elektrische CV-ketel duurzaam?